Montessoriförskolan Myggan består av cirka 30 barn fördelat på två avdelningar:

  • Lilla Myggan: För barn i åldrarna 1-3 år. Ca 10 barn med 3 pedagoger
  • Stora Myggan: För barn i åldrarna 3-6 år. Ca 20 barn med 4 pedagoger

Barngrupperna är oftast tillsammans bortsett under vår inomhustid då varje avdelning är specialanpassad för respektive åldersgrupp. Det är dock inte ovanligt att ”stormyggorna” hälsar på ”lillmyggorna” och vice versa. Utomhus är barnen tillsammans på vår stora gård.

Vi har öppet måndag till fredag från 07:00 till 17:00. Våra planerings- och studiedagar (när vi har stängt) förläggs på samma datum som övriga skolor i kommunen för att underlätta för familjer som också har skolbarn. Vi öppnar och stänger utomhus varje dag.

Vår goda lunch levereras från det lokala företaget Sandborgen. Maten färdas därför endast 2 km innan den når oss. Maten är näringsberäknad enligt Livsmedelsverkets riktlinjer och är mycket uppskattad av både barn och vuxna. Varje dag serveras det också frukt och variationsrika mellanmål.

Vi lägger stor vikt vid kommunikation mellan förskola och hem. Vi använder oss av ”förskoleappen” där vi nästintill dagligen dokumenterar och delar med oss av barnens vardag och utveckling till er familjer. Uppdateringarna kan röra barngruppen i sin helhet eller vara specifik för just ditt barn. Genom appen kan man även frånvaroanmäla sitt barn, skicka meddelanden till pedagogerna samt hålla sig uppdaterad med månadsbrev och andra viktiga händelser.

Vi har en vikarielista som vi använder när vi behöver täcka upp vid sjukdom i ordinarie personalgrupp. För oss är det viktigt med återkommande och för barnen kända vikarier för att alltid bibehålla tryggheten. I vårt kooperativ arbetar inte föräldrarna vid sjukdom hos personalen.